Adatkezelési tájékoztató

Kedves Látogatónk!

Tiszteletben tartjuk az Ön személyes adatainak védelméhez fűződő alapvető jogait, ezért jelen dokumentum tartalmazza – az EU Általános Adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelő –tájékoztatást a Weboldalunk látogatói által megadott, illetőleg személyükkel kapcsolatba hozható személyes adatok kezelésének jogalapjáról, céljáról, tárolási idejéről, módjáról, az adatok védelme érdekében megtett intézkedéseinkről, továbbá az adatok felhasználása felett történő rendelkezési lehetőségeiről. Jelen tájékoztató 2020. ... hó .. naptól alkalmazandó.


ADATKEZELŐ ÉS A WEBOLDAL ÜZEMELTETŐJE: 


Cégnév: Menyhért Gábor EV

Adószám: 26696140-2-15

Weboldal: https://makeweb.hu

E-mail: info@makeweb.hu

Telefonszám: +36/30 955-2222

 

Tárhelyszolgáltató adatai: Menyhért Gábor EV

 

E-mail szolgáltató adatai: Google LLC


Az adatok tárolására szolgáló szerver az EU-ban található.


Az adatkezelési tájékoztató hatálya a Weboldalunk látogatói által megadott, illetve velük kapcsolatba hozató adatokra terjed ki, függetlenül attól, hogy igénybe veszik-e szolgáltatásainkat.


A fent meghatározott internet címen elérhető Weboldalunk szolgáltatása Magyarországra irányul. A Látogatóinkra a szolgáltatás igénybevétele során is a magyar jog az irányadó. 


A böngészés során megadott adatokat elektronikus levelezőrendszerünkben és admin adatbázisban, valamint az adattárolásra szolgáló szervereken tároljuk. 


Az Adatkezelési tájékoztató letölthető a Weboldal Adatkezelési tájékoztató menüjéből. 

 

ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGÜNK


A Weboldalunkon meghirdetett szolgáltatással kapcsolatosan az „AJÁNLATKÉRÉS” menüben van lehetőség az árajánlathoz szükséges kapcsolatfelvételre, illetve kérdéseket intézni hozzánk az általunk kínált szolgáltatással kapcsolatosan. A kapcsolatfelvételhez szükségünk van az Ön nevére, e-mail címére és telefonszámára. Emellett az e-mailben beérkező levelében megadott adatai segítségével tudunk árajánlatot adni, megválaszolni az Ön által kezdeményezett üzeneteket, illetve további pontosítás érdekében további egyeztetést folytatni telefonon keresztül. 


Az adatszolgáltatás nem kötelező, azonban az űrlapon megadott adatai kezelése nélkül nem áll módunkban a kapcsolatfelvételre, tekintettel arra, hogy az Ön által kezdeményezett árajánlat megtételéhez az elengedhetetlenül szükséges.  A személyes adatok kezelésének jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja, figyelemmel arra, hogy az adatok kezelése a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges. Amennyiben nem pontosan adja meg az e-mail címét vagy a telefonszámát, előfordulhat, hogy nem tudjuk Önnek eljuttatni válaszunkat, ezért kérjük, hogy az üzenet elküldése előtt szíveskedjen az adatokat leellenőrizni.


Az adatait az árajánlat adását követő 2 évig kezeljük, majd a szerződéskötés elmaradása esetén töröljük. Egyebekben az árajánlat alapján létrejött szerződéskötést követően, a polgári jogi igények érvényesíthetőségéig kezeljük. 


Adatkezelési tevékenységünket a vonatkozó uniós és hazai jogszabályoknak megfelelően, az adatvédelmi alapelvek betartásával, jogszerűen és átlátható módon végezzük. Profilalkotást és automatizált adatkezelést nem végzünk. Harmadik országba, illetve nemzetközi szervezet részére személyes adatot nem továbbítunk. Az adatkezelési tevékenységünk végzéséhez megfelelő jogalappal rendelkezünk. Az adatokat célhoz kötötten, a szükséges mértékig tároljuk, és gondoskodunk az általunk kezelt adatok védelméről.


Egyéb módon kezelt adatok (Cookie-k) = SÜTIK


A Weboldalunk üzemeltetése során fontos szempont, hogy látogatóink böngészését megkönnyítsük, az oldalak közötti eligazodást, megtekintett tartalmakhoz visszatérést elősegítsük.


Ezen túl a szolgáltatásaink fejlesztése céljából kíváncsiak vagyunk arra is, hogy az oldalunkat böngésző látogatók mely tartalmakat tekintettek meg, mi érdekelte őket leginkább, mennyi időt töltöttek egy-egy tartalom megtekintésével és milyen funkciókat használtak az oldalon. 


Természetesen szeretnénk, ha a látogatóink a böngészést követően is visszatérnének oldalunkra, igénybe vennék szolgáltatásainkat. 


Anélkül, hogy név szerint tudnánk, hogy ki böngészi oldalunkat, fontos információkhoz juthatunk a látogatóink szokásait és preferenciáit illetően, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználó által megkívánt minőségű böngészési élményt, és szolgáltatásokat biztosítsunk a látogatóinknak. 


Ezeket olyan sütik alkalmazásával tesszük, amelyek a felhasználó azonosítására nem képesek, kizárólag a látogató böngészéshez használt eszközének felismerésére alkalmasak. Tehát nem tárolunk olyan adatot látogatóinkról sütik formájában, amely alapján telefonon, e-mailben, vagy akár postai levélben megkereshetnénk őket. A böngészőhöz rendelt azonosító, böngészés időtartama, meglátogatott oldalak, megtekintett tartalmak kivételével nem tárolunk sütikben a látogatókkal kapcsolatos adatokat. 



Mik azok a sütik? 


A sütik a látogatók böngészésre használt eszközén elhelyezett kis adatfájlok, úgynevezett cookie-k (sütik), amelyeknek az a célja, hogy egy későbbi látogatás során a weboldal ezeket visszaolvassa, és emlékezhessen – többek között – a felhasználó által megtekintett tartalmakra, preferenciákra, hozzájárulásra, kedvelt tartalmakra, jelszóra, stb. Vannak olyan sütik, amelyek alkalmazása elengedhetetlen egy webhely működéséhez, vannak sütik, amelyek fontosak abból a szempontból, hogy az oldal a látogató által elvégzett műveletekre a sütik segítségével emlékezzen (funkcionális), egyes sütik a weboldal látogatottsági adatainak mérését és elemzését segítik elő (analitikai sütik), és vannak sütik, amelyek a vállalkozás marketing tevékenysége szempontjából teszik lehetővé a felhasználó részére célzott hirdetések megjelenítését, a felhasználó elérését más platformokon, akkor is, ha befejezte a böngészést (marketing sütik). 


A sütik érvényességi idejét tekintve lehetnek a böngészés idejére érvényesek, amelyek a honlap bezárásával törlődnek a látogató gépéről, vagy állandó sütik, amelyek az érvényesség idejéig (vagy az Ön tiltásáig) tárolódnak a látogató eszközén. 


A vállalkozásunk a sütisáv elhelyezésével biztosítja, hogy a látogatók értesüljenek az általunk alkalmazott sütik típusáról, és megadhassák azon hozzájárulásokat, amelyek az egyes sütik elhelyezéséhez szükségesek.  


Az alkalmazott sütiket úgy választjuk meg, hogy annak alapján fejleszteni tudjuk a webhely működését, a felhasználói élményt, a piaci igényeknek megfelelő szolgáltatásait. 


Ehhez kizárólag arra van szükség, hogy az ön böngészőjéhez rendelt egyedi azonosító alapján a megfelelő sütiket tároljunk. Vállalkozásunk az Ön hozzájárulása nélkül alkalmazhat sütiket, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek, ideértve mindazon sütik által tárolt információkat, amelyek a honlap rendeltetésének megfelelő működéséhez szükséges. A hozzájárulást igénylő sütiket Ön tetszése szerint engedélyezheti, vagy tilthatja a böngészés során.


Milyen sütiket használunk, és hol tekintheti meg ezeket? 


A használatban lévő sütiket meg tudja tekinteni a böngészője erre szolgáló eszköztárában, illetve az URL sáv előtt, a webhelybiztonságra vonatkozó adatok között. 

 

A harmadik féltől származó sütik


A harmadik féltől származó állandó sütik nem a Vállalkozásunktól, illetve a webhelyet tároló szerverről érkeznek. Ezeket a szolgáltató (googleadservices.com) helyezi el a látogató eszközén.  


Az analitikai sütik 


A harmadik felektől származó analitikai sütik az oldal monitorozásához nyújtanak segítséget, valamint információszerzésre szolgálnak az oldal felhasználásának módjáról (mint a webhelyet látogatók száma, a megtekintett oldalak, a látogatók települése – honnan böngészik a felhasználó –, honnan – mely más webhelyről – „érkezik” a felhasználó, a használt böngészője, operációs rendszere, internet szolgáltatója és az általa éppen használt monitor felbontása, az oldal böngészésének ideje, milyen dokumentumokat töltött le, mikor hagyta el az oldalt). 


Ezeket az információkat statisztikák készítésére és a webhely további fejlesztésére használjuk.


A remarketing sütik


Ezen felül az úgynevezett konverziós és a remarketing sütik segítségével érhetjük el, hogy – a felhasználó hozzájárulása esetén – a honlap használatának nyomon követése során összegyűjtött információkat feldolgozva a felhasználót leginkább érdeklő, vagy releváns hirdetések jelenjenek meg más webhelyeken, amelyet a látogató felkeres. Ezen adatok személyes adatkezeléssel járnak, ezért fontos, hogy a látogató maga dönthesse el az ilyen sütik alkalmazását. 


További információk: 

https://www.google.com/analytics https://support.google.com/analytics/answer/2838718?hl=hu 

http://www.allaboutcookies.org  oldalt. 


A Hotjar kódjairól további tájékoztatást az alábbi linken érhető el: https://help.hotjar.com/hc/en-us/articles/115011789248-Hotjar-Cookies 


Közösségi oldalak által elhelyezett sütik


A Vállalkozás közösségi oldalának elérését, illetve a weboldalak közösségi oldalon való megosztását és kedvelését megkönnyítő sütiket a Facebook szolgáltatása biztosítja, mely szolgáltatása révén továbbá hozzáfér a fentebb írt, webhely látogatottságának méréséhez és böngészési szokások feltérképezéséhez kezelt adatok köréhez. A fenti adatokat a Facebook a böngésző felhasználó számára célzott reklámok eljuttatása céljából is felhasználja. Ennek során a Facebook az anonim adatok és a böngészéshez használt eszköz IP címének összekapcsolásával állapítja meg az adott eszközről végrehajtott böngészési szokások alapján az az alapján feltárható érdeklődési kört, majd így juttatja el a célzott reklámokat az adott eszközre. 


További tájékoztatás: https://developers.facebook.com/products 


Egyéb hirdetési sütik leírása: 

A Google Adwords és a Doubleclick részletes tájékoztatója az alábbi linkeken érhető el: https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=hu,  

www.doubleclick.net 


Naplófájl bejegyzések 


Weboldalunk üzemeltetője technikai háttér naplóbejegyzéseket használ, melyekben eltárolásra kerülhet az IP cím, a látogató által használt böngésző típusa, az internet szolgáltató, dátum/idő bélyegző, hivatkozó és kilépő oldalak címe, a kattintások száma a látogatás alatt. Erre azért kerül sor, hogy működési hiba esetén vissza tudjuk keresni a hiba körülményeit, ezzel biztonságosabbá tehessük a böngészést a jövőben. Könnyebbé teszi számunkra a webhely kezelését és adminisztrációját. Az adatok közvetlenül személyazonosság megállapítására nem alkalmasak.


Ha nem támogatja a sütik működését


A sütikre vonatkozó beállításait, hozzájárulásait süti típusonként bármikor módosíthatja a honlap sütisávjában. 

Lehetősége van arra, hogy ha nem kívánja elfogadni a webhelyen a sütik használatát, akkor az Ön által használt webböngészőt oly módon is beállíthatja, hogy a program üzenettel tájékoztassa Önt a sütik elhelyezéséről, illetve, hogy megakadályozza a sütik elhelyezését.

Ha tehát általános jelleggel kívánja letiltani a sütik használatát, a böngészőjében aktiválja azt a beállítást, amely lehetővé teszi, hogy visszautasítsa az összes, vagy bizonyos sütik elhelyezését. Ezek a beállítások rendszerint a böngészője „beállítások” vagy „preferenciák” menüjében érhetők el. A következő hivatkozások használatával tájékozódhat erről bővebben:

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu  

Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-informacio-amelyet-weboldalak-tarolnak-szami?redirectlocale=en-US&redirectslug=Cookies

Internet Explorer: látogassa meg a https://support.microsoft.com oldalt, és a keresőbe írja be a „sütik” szót.

Safari: látogassa meg a https://support.apple.com/hu-hu oldalt, és a keresőbe írja be a „cookies” szót.

Opera: http://help.opera.com/Windows/10.50/hu/cookies.html

Kérjük vegye figyelembe, hogy a sütik visszautasításával a Weboldal egyes funkciói csak részben vagy egyáltalán nem érhetőek el. 



ADATBIZTONSÁG


Adatkezelési tevékenységünk során gondoskodunk a ránk vonatkozó adat- és titokvédelmi kötelezettségek betartásáról. 

Az adatokat megfelelő technikai és szervezési intézkedésekkel védjük a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Adatai védelmét a biztonságos kapcsolatot biztosító HTTPS tanúsítvány igazolja.

Egy esetleges adatvédelmi incidens bekövetkezése esetére megfelelő incidenskezelési tervvel rendelkezünk. 


AZ ÖN ADATVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS JOGAI


Az Európai Unió Általános adatvédelmi rendeletének előírásaival összhangban Ön jogosult arra, hogy ingyenesen tájékoztatást kapjon az adatkezeléssel összefüggő tényekről, melyet az Adatkezelési tájékoztató megismerhetőségével biztosítunk. 


Az alábbi személyes adatvédelemhez fűződő jogairól szóló tájékoztatás kérése, vagy jogainak gyakorlása érdekében a fenti ügyfélszolgálati elérhetőségeken veheti fel velünk a kapcsolatot. 


Jogosult az Önről kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, az adatok forrásáról, az adatfeldolgozókról, az adatait érintő adatvédelmi incidensekről tájékoztatást kérni. A tájékoztatás kérése ingyenes. 


Kérheti az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, önkéntes hozzájárulás esetén az adatok törlését, vagy kezelésének korlátozását, valamint joga van az adathordozhatóságot kérelmezni, ha az adatkezelés automatizált módon történik és az az ön hozzájárulásán alapul, vagy szerződés teljesítéséhez szükséges. 


Az Ön által megadott személyes adatok valódiságáért semmilyen felelősséget nem vállalunk, azonban, ha értesít bennünket személyes adatai megváltozásáról, mint pontosan és naprakészen vezetjük azokat.  


Az adatok megadása előtt, közben és utólagosan is Önnek bármikor lehetősége van jelen adatkezelési tájékoztatót megismerni, mely a Weboldalon külön menüben kerül megjelenítésre. 


Az Önről tárolt adatokat – a fenti adatkezelési céloknál ismertetett adatfeldolgozókon kívül - más cégeknek, illetve magánszemélyeknek, továbbá harmadik személy számára semmilyen körülmények között nem adjuk ki, nem adjuk el, és nem bocsátjuk rendelkezésre. Ettől való eltérésre törvényben előírt esetekben kerülhet sor. 


Amennyiben Ön a személyes adatai törlését kéri, vagy tiltakozását fejezi ki, kérelmét kivizsgáljuk, és ha egyéb – jogszabályban meghatározott – okból nem vagyunk kötelesek az adatait zárolni, vagy tárolni, kérelmét 15 munkanapon belül feltétel nélkül, ingyenesen teljesítjük, melynek megtörténtéről Önt írásban tájékoztatjuk.


PANASZKEZELÉS


Amennyiben a személyes adatait érintő észrevétele, javaslata van, további tájékoztatást igényel, vagy probléma merül fel, a Weboldalon feltüntetett kapcsolati címeken élhet felénk panaszával. A személyes adatokat érintő nyilatkozatot kérjük írásban postacímünkre, vagy e-mailben megküldeni. Levelére a kézhezvételtől számított 30 napon belül válaszolunk.


Vállalkozásunkkal szemben bíróság előtt is indítható per a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályok megsértése miatt. A perre az adatkezelő székhelye szerint illetékes törvényszék illetékes azzal, hogy a per - választása szerint - az Ön lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

Joga van panasz esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH), mint felügyeleti hatósághoz fordulni.


Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11. 

Postacím: 1374 Budapest, Pf. 603.

Telefon: +36 1 391 1400

Fax: +36 1 391 1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, Webhely:http://www.naih.hu/ 


Vállalkozásunk fenntartja magának a jogot az adatkezelési tájékoztató tartalmának egyoldalú módosítására. Változás esetén értesítjük a Látogatóinkat, ez azonban nem érinti a korábbi adatkezelésünk jogszerűségét.



Irodánk
4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. u. 64.
Parkolás az épület magánparkolójában.
Útvonalterv